Kirjastot

11/2015

Tein esityksen budjettikokouksessa, että kirjastoille budjetoitaisiin 1500 euroa suosittujen lastenkirjojen hankintaan. Eskarissa, jossa ole töissä, lapset lukevat päivittäin kirjoja. He saavat itse päättää kirjastosta hankittavien kirjojen aihealueista, ja minä haen niitä kirjastohenkilökunnan ystävällisellä avustuksella. Tällöin huomasin, että tietyt kirjat ovat aina lainassa ja siksi päätin tehdä tämän aloitteen.

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kun lapsille ja nuorille pystytään tarjoamaan heitä kiinnostavaa luettavaa materiaalia, niin he ovat innostuneimpia ja kiinnostuneimpia ja silloin syntyy oppimista ja positiivisia asenteita kirjoja ja lukemista kohtaan.   Olen myös huomannut, että lapsia kiinnostavat kirjan aiheet ovat usein lainassa ja kirjastohenkilökunta joutuvat myymään ei oota.

Näistä syistä esitän lisämäärärahaa lasten ja nuorten kirjallisuuden hankintaan, joka vastaa heidän kiinnostukseensa painetusta tai e-kirjoista ja oppimisen ilosta.

Äänestyksessä saimme kirjastoille määrärahan ja he hankkivat suosittuja kirjoja lisää. Keskimäärin tällä rahalla ja lastenkirjojen hinnoilla mahdollistettiin noin 900 lainaa vuodessa. On mahtavaa, että lapset ja nuoret lukevat ja se on erittäin tärkeää oppimisenkin kannalta. Meidän on pidettävät huolta, että meillä pitää olla riittävästi rahaa kirjastoilla kirjahankintoihin.


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram