Liikunta

9/2016 Harrastustakuu – jokaiselle lapselle vähintään yksi harrastus

Kokoomuksen valtuustoryhmä teki aloitteen:

9/2016

Harrastustakuun tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle vähintään yksi harrastus. Lasten ja nuorten harrastaminen parantaa oppimista, kehittää sosiaalisia taitoja sekä tuo mielekästä tekemistä vapaa-aikaan. Jokaisella lapsella on oikeus harrastukseen.

Aloite ja puhe 11/2009: Harjoitusjäähalli Klaukkalaan

Olin aloitteentekijä kuntalaisaloitteeseen harjoitusjäähallista ja onneksi sain muitakin valtuutettuja mukaan. Mielestäni hanke oli tärkeä, koska Nurmijärvellä on paljon laadukasta jääurheilua kuten ringette, taitoluistelu sekä jääkiekko. Kaikilla seuroilla oli paljon harrastajia ja vuosittain oli kädenvääntöä siitä, kuka saa mikäkin verran jääaikaa ja minkälaiseen kellonaikaan. Nyt voi sanoa vuosienkin jälkeen, että hanke oli tarpeeseen, koska ylimääräisiä jääaikoja ei ole vaan kaikki ovat kovassa käytössä. Tästä hankkeesta olin erittäin ylpeä, ehkä rakennuttajan kanssa käyty kädenvääntö olisi voinut jäädä pois. Harrastajat olivat aktiivisesti suunnittelussa mukana ja mielestäni suunnitelmasta valmistui käyttökelpoinen kokonaisuus.

Klaukkalan uimahalli

Valtuustossa istuessani olen ollut aloitteellinen Klaukkalan uimahallin rakentamisen puolesta. Olen yrittänyt viedä asiaa myös eteenpäin valtuutettujen keskuudessa. Valitettavasti hävisimme äänestykset ja jouduimme tyytymään yhteen uimahalliin kunnassamme. En ole täysin haudannut ajatusta, vaikka Rajamäen näin suuri laajennus esti uimahallin saamisen Klaukkalaan pitkäksi ajaksi. Näen nimittäin uimahallin pitkällä juoksulla, paikaksi, joka säästää kunnan rahoja. Uimahalli vanhuksille on paikka, jossa pystyy pitämään itsestään huolta ja jaksamaan pidempään olla kotona ilman laitoshoitopaikkaa. Näen uimahalli myös nuorisotilana, jossa nuoret voivat tavata kavereita. Näen uimisen/vesijuoksun tärkeäksi kuntoilumuodoksi meille keski-ikäisille ja itsestäni tiedän, jos uimahalli olisi Klaukkalassa pääsisin vesijuoksemaan 3 kertaa viikossa.  Tietenkin lapsia ei voi unohtaa kyllä se on heille kohokohta, kun pääsee uimaan. Toivossa on hyvä elää!!!!!!!!!